Hem


I Olof Karlén trio ingår, förutom Olof Karlén kontrabas, Stefan Hansson piano och Niclas Andersson trummor.

Stefan Hansson är en erfaren storbandspianist som nu har hittat till det lilla formatet. Stefans stora inspiratör är Oscar Peterson. Stefan har en gedigen klassisk pianoutbildning i botten och har stor förkärlek för jazz i swingstil. Stefan är bl a med i Telia Big Band och Öresound Big Band.

Niclas Andersson är utbildad i USA och har även tagit lektioner för Peter Danemo i Malmö. Niclas arbetar som trumlärare när han inte har spelningar. Niclas spelar allt från rock´n roll via coverband till jazz. Niclas är även anlitad som studiomusiker.

Olof Karlén har en klassisk basskolning i botten kompletterat med jazzstudier för bl a Niels-Henning Örsted Pedersen. Olofs område inom jazzen spänner från dixielandjazz via swing/mainstream till hardbop. Olof ingår även som basist i Riverboat Jazzmen och Holmbergs Jazztrio.

Olof Karlén Trio startades i februari 2001 som ett jam- och kompband på restaurang Mässingshornet på Kirseberg i Malmö. Bandet har nu fått fastare former och blivit ett etablerat Malmöband med samspelade musiker. Bandet har nu släppt sin andra CD ”Come Fly With Us II” tillsammans med Bo Werholt på subland studios®.

Stefan Hansson

Niclas Andersson